Showing posts with label Info Kesihatan. Show all posts
Showing posts with label Info Kesihatan. Show all posts

Friday, 2 November 2012

KHASIAT EPAL HIJAU




apple hijau memang banyak khasiatnya

Tidak ramai yang tahu tentang khasiat makan buah epal hijau ini. Kebiasaannya tertumpu kepada epal merah kerana rasanya yang lebih manis berbanding hijau sedikit masam. Mengunyah sebiji epal atau meminum jusnya setiap hari sudah cukup untuk membekalkan khasiat bagi mengurangkan kandungan kolesterol dalam badan.Kajian menunjukkan epal mengandungi elemen kesihatan phytonutrient yang boleh melambatkan pengoksidan kolesterol yang tidak baik.

Berikut ialah kelebihan dan khasiat epal hijau yang perlu kita ketahui :

1. Membantu mencegah pembinaan kolesterol dalam dinding salur darah.  
2. Mengurangkan risiko penyakit jantung. 
3. Membantu kesihatan membran paru-paru. 
4. Membantu kesihatan tulang dengan menambah bahan kimia (boron) pada mineral tulang. 
5. Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dengan mengekalkan tahap kolesterol darah. 
6. Membantu mengekalkan berat badan. 
7. Mengurangkan tekanan penyakit asma. 
8. Mengurangkan risiko barah. 
9. Adalah digalakkan untuk memakan epal bersama dengan kulitnya kerana sebahagian kandungan vitamin C terletak di bawah kulitnya. 
10. Untuk mereka yang mempunyai masalah sembelit atau sistem penghadaman, kisarkan epal hijau dengan saleri dan minum setiap pagi sebelum sarapan. Amalan ini dapat membersihkan saluran usus serta membuang toksin dengan pantas menerusi sistem pencernaan. Zat masam epal hijau sememangnya merupakan pembersih tubuh yang sangat baik.
11. Untuk kesegaran kulit wajah pula, potong epal hijau dan rendamkan seketika dalam air batu selama 5 minit. Kemudian letakkan hirisan epal hijau tersebut di atas muka dan biarkan selama 15 minit. Pasti anda dapat rasakan kesegarannya dan jika diamalkan selalu boleh melicinkan kulit muka.

P/S-Bagi yang ingin tampil langsing tanpa susah berdiet ketat dan senaman cubalah SHAPE PLUS,the apple slimming juice with oligo.Dengan penggunaan 1 box/10 sachets(RM120) SHAPE PLUS anda mungkin boleh hilang antara 1-7kg seminggu namun cepat atau lambat semua bergantung pada reaksi tubuh anda.Jangan risau jika berat lambat turun,sebaliknya ukurlah dari segi perubahan inci..:)Cubaan sebulan hanya RM240(buy 2 free 1)

Antara kandungan utama SHAPE PLUS ialah apple hijau yang memang berkesan mengurankan berat badan anda!



SMS/WHATSAPP Sara 016-6545616
free postage untuk semenanjung Malaysia
for sabahan n sarawakian please add extra RM10..tq:)
Khidmat Pos Laju digunakan.1-2 hari dah sampai.Jangan lupa tunggu depan rumah ye.
Sara akan track dan trace sendiri progress delivery tu untuk anda.sara akan SMS anda.so jgn risau
Setiap pembelian set RM370 akan dapat free gift sabun slimming,shaker dan sp foldable shopping bag hanya dari Sara:)
Tapi jika anda beli 2 set ini(untuk 2 bulan) anda dpt 1 tumbler SSR 1.5 liter bernilai RM20 percuma!
Jangan lupa "like" page FB sy SHAPELY SHAPE PLUS II..jasa anda amat sy hargai:)

PERCUMA TUMBLER SSR 1.5 LITER

MALAYSIA NEGARA ORANG GEMUK!

Malaysia negara orang gemuk
Image ehsan google
Betul ke tak betul?che teka...che teka....Jawapannya betul!Menakutkan bukan..Tapi apa nak dihairankan memandangkan negara Malaysia yang kita cintai ini memang terkenal sebagai syurga makanan...omputeh kata ape...ha food paradise...!hehehe..Tambah-tambah lak negara kita ni multiracial,macam-macam makanan kita boleh rasa dan makan..macam-macam rasa ada..manis,pedas,masin,masam,pahit dan payau..Makanlah banyak mana pun tiada salahnya...memang sure polis tak tangkap punya....hehehe....sebab ia tak salahlah menyebabkan kita makan sampai overlimit..

Pantang ada restoran baru mesti nak try..dapat pulak member yang sehati sejiwa dalam bab-bab makan ni...apa lagi enjoylah kan....Tu belum masuk makan free lepas joint satu event or function..kenduri kahwin,bertunang,aqiqah anak,doa selamat dan macam-macam lagi...hai melalut dah ese ni..No wonderlah rakyat malaysia paling gemuk di ASEAN dan menduduki tangga ke-6 di Asia Pasifik..aduhai.......

Rahsia turunkan berat badan dengan berkesan dan paling mudah

Nak tahu rahsia turunkan berat dengan berkesan dan yg paling mudah???
SHAPE PLUS dan EVE FIBER mampu merealisasikan impian anda!
SHAPE PLUS dan EVE FIBER mampu merealisasikan impian anda
1. Pastikan anda makan lima kali sehari dan makan dengan kerap dan kuantiti yang kecil  supaya kurang berasa lapar.Pilih makanan yang rendah kalori. Anda digalakkan menga
mbil makanan seperti biasa dan pengetahuan tentang kalori adalah penting.Ramai yang beranggapan memakan buah-buahan dan sayur-sayuran sahaja boleh menurunkan berat badan. Ini adalah perkara yang silap. Tubuh badan anda masih memerlukan kabohidrat dan lain-lain unutk membakar lemak yang berlebihan didalam badan.

2. Banyakkan mnum air masak sehari. Sekurang-kurang 3-4 liter sehari.Lebih banyak adalah lebih baik. Mengapa perlu minum air banyak? Tubuh badan manusia memerlukan air.Oleh itu dengan pengambilan air,toksin dalam badan dapat dikeluarkan dengan cepat. Ini adalah satu rahsia kurus dan turunkan berat badan dengan cepat dan berkesan dan harga amat murah.

3. Lakukan aktiviti pembakaran kalori yang mudah. Ramai yang beranggapan nak kurus dengan cepat hanya makan ubat kurus sahaja tanpa melakukan aktiviti kardiovaskular. Anggapan ini adalah meleset sama sekali. Alasan yang diberikan adalah sibuk,tidak sempat bersenam dan sebagainya. Sebenarnya mereka pun boleh melakukan sambil berjalan-jalan dan semasa kerja. Contoh dipejabat yang bertingkat.Sila pilih tangga daripada lif atau semasa menaiki escalator,apa salahnya anda bergerak menaiki tangga tanpa memakukan diri sahaja. Berjalan ketempat kerja juga dapat membakar kalori yang cepat 10-15 langkah yang cepat dapat membakar 1 kalori. Jika tempat kerja anda jaraknya 500 meter anda sudah bakar 30-40 kalori sehari dan ini membantu anda unutk menurunkan berat badan dengan cepat.

4. Kawal habit makan yang buruk. Semasa makan sila pastikan anda minum air masak terlebih dahulu sebanyak 2 gelas. Pilih makanan yang rendah kalori atau makan dengan jumalah yang sederhana. Sebelum ini anda ambil 2 senduk nasi dan cuba kurangkan kepada 1 senduk sahaja dan pilih makanan kateogori hijau seperti sayur-sayuran. satu cawan bayam hanya ada 7 kalori sahaja berbanding dengan satu potng kek yang mengadungi 200-400 kalori.

5. Lakukan riadah seperti berbasikal,berjalan kaki sekurangnya 30 minit sebanyak 3 kali seminggu. Jangan lakukan aktiviti ekstrem seperti berjoging dan sebagainya yang menyebabkan anda penat dan akan mengambil makanan berkalori tinggi. Mulakan dengan aktiviti yang ringan dahulu. Aktiviti skipping contohnya dapat membakar kalori dengan cepat banding berlari.

p/s : rahsianya senang saja..minum la SHAPE PLUS kami!! Rasa memang sedap !! memang senang diamalkan ! dan sgt berkesan menurunkan berat badan anda tanpa diet ketat dan senaman berat!!

SMS/WHATSAPP/VIBER Sara 016-6545616
www.jomlangsing.net
free postage untuk semenanjung Malaysia
for sabahan n sarawakian please add extra RM10..tq:)
Khidmat Pos Laju digunakan.1-2 hari dah sampai.Jangan lupa tunggu depan rumah ye.
Sara akan track dan trace sendiri progress delivery tu untuk anda.sara akan SMS anda.so jgn risau
Setiap pembelian set RM370 akan dapat free gift sabun slimming,shaker dan sp foldable shopping bag hanya dari Sara:)
Tapi jika anda beli 2 set ini(untuk 2 bulan) anda dpt 1 tumbler SSR 1.5 liter bernilai RM20 percuma!
Jangan lupa "like" page FB sy SHAPELY SHAPE PLUS II..jasa anda amat sy hargai:)

PERCUMA TUMBLER SSR 1.5 LITER



Tuesday, 11 September 2012

Bahaya produk pelangsingan yang mengandungi SIBUTRAMINE!

Bahaya ubat kurus/produk pelangsingan yang mengandungi sibutramine
image courtesy google
Apa itu sibutramine?Kenapa ia berbahaya?Mungkin ramai pernah dengar nama sibutramine ni.Ia merupakan sejenis ubat anti-obesiti atau anti kegemukan untuk merawat pesakit obesiti yang kronik.Ubat ini hanya boleh di preskripsikan oleh doktor pakar sahaja kerana ia diklassifikasikan sebagai racun oleh Akta Dadah Berbahaya oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.Namun begitu ubat ini boleh didapati di farmasi-farmasi sekitar kuala lumpur dan bandar-bandar lain,nama pun ubat kurus sememangnya ia laris dan mempunyai permintaan yang tinggi.

Walaubagaimanapun,ubat yang bernama sibutramine ini telah pun ditarik balik dari pasaran Malaysia oleh KKM kerana ia boleh menyebabkan risiko advers kardiovaskular seperti serangan jantung dan strok.Perkara ini telah pun disahkan oleh Ketua Pengarah Kesihatan dan Pengerusi PBKD, Tan Sri Dr. Mohd. Ismail Merican menerusi  satu kenyataan berkata, keputusan menarik balik serta menggantung pendaftaran produk yang mengandungi bahan itu ialah berdasarkan kajian Sibutramine Cardiovaskular OUTcomes (SCOUT) bagi produk Reductil yang dijalankan oleh Abbot Laboratories.

Friday, 7 September 2012

Anda gemuk?Cegahlah ia sebelum parah!

Usah biarkan diri anda seperti ini,cegahlah sebelum parah!
Sara Agintas hanya mampu berdiri 2 minit sahaja.Kesiankan?
Sara Agintas, 43 tahun dari Britain dan ibu kepada 6 orang anak mengeluh : “Saya tak boleh bekerja kerana saya terlalu gemuk dan kerusi pejabat tak muat dengan badan saya yang besar. Saya tak dapat berdiri lama, saya hanya boleh berdiri selama 2 minit saja.”

Berat badan Sara Agintas sekarang telah mencecah 209 kg dan akibat dari kegemukan itu beliau sekarang mengalami penyakit arthritis, diabetes, darah tinggi dan asthma. Ini semua berlaku akibat dari mengambil makanan kurang sihat yang beliau amalkan selama ini

P/S-Kepada anda yang mempunyai masalah berat badan berlebihan,CEGAHLAH IA SEBELUM PARAH!Jangan nak tunggu berat dah cecah 100-200kg baru teringat nak bertindak!Disaat itu anda mungkin telah menghidap pelbagai penyakit kronik seperti yang dialami Sara Agintas dimana ia menyukarkan anda untuk menurunkan berat badan.Badan dah besar macam tu boleh ke nak bersenam?Nak berdiri pun paling lama 2 minit.Kalau dah asthma bertambahlah susah..so fikir-fikirkanlah.... MENCEGAH ADALAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT!
SHAPE PLUS dan EVE FIBER Testimonial
Nak kurus pun kenalah cari produk yang galakkan anda makan diet seimbang

Jika anda masih tercari-cari produk pelangsingan badan yang membantu anda menurunkan berat badan dengan diet yang seimbang dan penurunan yang tidak mendadak,cubalah SHAPE PLUS dan EVE FIBER!Keduanya merupakan kombinasi terbaik membantu anda kurus tanpa perlu diet sekat makan dan bersenam teruk-teruk.Penggunaan sebulan hanyalah RM351.50(harga selepas diskaun 5%) dan anda pasti berpuas hati dengan kesan mujarabnya.Nak slimming tak semestinya mahal-mahal.Rasanya yng sedap dan mudah diamalkan.Sehari cuma sepaket!Purata penurunan 1 box/10paket antara 1-3kg(bergantung individu).Ramai juga yang telah berjaya turun melebihi anggaran itu.Bonus buat mereka!Anda hanya perlu minum air kosong 3 liter sehari,makan diet yang seimbang,elakkan makan malam selepas pukul 7pm dan jauhi stress.Mudah bukan?Berminat?SMS saya Sara 016-6545616..

Wednesday, 5 September 2012

Kepentingan Air Terhadap Kesihatan Tubuh Badan

Kurang minum air menjadi punca kemurungan
nak kurus pun kena pastikan minum air yang cukup!


Air sememangnya keperluan di dalam hidupan harian kita. Dan semua orang sudah sedia maklum mengenainya. Dan saya pasti anda pun tahu 70% daripada kandungan badan kita terdiri daripada air bukan? Mari kita ketahui apakah keajaiban air dalam memberi kita kesihatan terhadap tubuh badan.

1. Kekal bentuk badan yang cantik dengan air.
Anda ingin menurunkan berat badan? Air boleh meningkatkan metabolisma badan anda dan membantu untuk anda berasa kenyang.
Tukarkan air manis yang anda sering minum kepada air suam. Juga sebelum makan, minum sedikit air untuk memudahkan anda merasa lebih kenyang dengan cepat. Saya pasti anda juga pernah mengalami perkara yang sama apabila anda makan diselangi dengan air. Anda akan rasa cepat kenyang daripada biasa.
Apabila anda minum air yang sejuk, badan anda akan cuba untuk meningkatkan suhu air tersebut dan ia membantu membakar kalori dalam proses tersebut.

2. Air membantu meningkatkan tenaga anda.
Apabila anda berasa letih dan haus, terus dapatkan air. Ini kerana badan anda mengalami dehidrasi dan ia menyebabkan anda merasa letih.
Terutama sekali ketika anda melakukan senaman mahupun jogging. Tidak perlu tunggu untuk minum air. Segera dapatkan air sekiranya anda berasa haus. Sekiranya anda mempunyai cukup air, jantung anda tidak perlu bersusah payah untuk pam darah anda keseluruh badan.

3. Air mampu mengurangkan stres.
Seperti yang saya sebutkan, 70% hingga 80% badan anda terdiri daripada air. Sama juga seperti otak. Apabila anda mengalami dehidrasi (kekurangan air), badan dan minda anda juga turut stres.
Apabila anda berasa haus sahaja, itu memberikan signal yang anda mengalami dehidrasi.
Untuk memastikan anda kurangkan stres, sediakan segelas air di atas meja dan cuba untuk minum dengan lebih kerap.

4. Bentuk otot anda dengan air.
Minum air membantu mengelakkan kekejangan otot dan melincirkan otot di dalam badan.
Apabila anda minum air dengan cukup, anda mampu melakukan senaman dengan lebih lama dan lebih kuat tanpa perlu bersusah payah.

5. Mencantikkan kulit anda.
Jika anda perasan, terdapat sesetengah orang yang menjadikan minum air sebagai tabiat harian. Contoh terbaik adalah kaum Cina. Jika anda perasan setiap kali mereka ke sekolah, mereka pasti akan membawa satu botol air suam bersama mereka. Tidak kira masa.
Dan apabila diperhatikan kulit muka mereka, kebanyakan mempunyai kulit muka yang licin dan bersih.
Apabila anda dehidrasi, garisan-garisan halus dan juga kedutan akan menjadi lebih ketara. Dengan kerap meminum air, kulit akan dihidrasikan, menjadikan muka anda nampak lebih muda dan cantik.
Ia juga dapat membersihkan kotoran dan melancarkan peredaran darah dan menjadikan kulit anda lebih bersinar dan bersih.

6. Air melancarkan proses penghadaman.
Selain serat, air juga penting untuk penghadaman. Air membantu melarutkan bahan buangan menjadikan ia mudah untuk dikeluarkan melalui saluran penghadaman.
Apabila anda mengalami dehidrasi, badan anda akan menyerap semua air tersebut dan menyebabkan usus besar anda menjadi kering dan menjadi bertambah sukar untuk anda keluarkan sisa buangan badan.

7. Air mengurangkan pembentukan batu karang.
Kadar pembentukan batu karang semakin bertambah disebabkan ramai yang kurang minum air. Air membantu melarutkan garam dan mineral di dalam air kencing di mana garam mineral tersebut antara bahan yang membentuk kristal dan menyebabkan batu karang.
Batu karang tidak terbentuk dalam keadaan air kencing yang tidak pekat dan cair. Jadi, kurangkan risiko anda dengan minum banyak air!

Adakah anda minum air dengan cukup?
Melalui saranan pakar pemakanan, anda harus minum sekurang-kurangnya 2 liter air setiap hari iaitu bersamaan dengan 8 gelas air. Dan air yang anda minum bukanlah air yang mengandungi gula, tetapi air suam ataupun air mineral.
Sekiranya anda kuat bersenam, keperluan anda untuk minum air juga turut bertambah.

dipetik dari: http://psipum.org/

P/S-Anda nak kurus dengan mudah tanpa diet dan senaman?Cubalah SHAPE PLUS dan EVE FIBER!Purata penurunan 1 box(10 sachets/10 hari) antara 1-3kg!Ramai customer yang konsisten dan yakin dengan SP+EF dapat lebih dari tu!Yang penting cuma 2,pastikan minum air 3 liter dlm tempoh 24 jam/sehari.dan elakkan makan selepas pukul 7 malam..as simple as ABC..Berminat?SMS Sara 016-6545616.Tq

Monday, 3 September 2012

Stress antara punca menjadikan anda lebih gemuk!!

Stress boleh terjadi kerana masalah berat badan
stress tidak bagus untuk tubuh badan kita
Anda kecewa bila mengetahui berat badan anda tidak turun atau turun cuma sedikit walaupun telah bersenam secara teratur dan berdiet menyekat makanan sekian lama.Mungkin ini terjadi kerana anda sering STRESS!Stress mungkin kerana anda tidak dapat menikmati makanan kegemaran anda bersama famili atau kawan-kawan hanya kerana anda sedang berdiet.Mungkin juga anda stress kerana terpaksa mengelak bertemu rakan-rakan mahupun kekasih hati demi memastikan diet anda tidak tergangu.Yelah...bila bertemu mereka pasti akan lepak di restoran yang sedap-sedapkan.Anda stress kerana terpaksa menipu dengan mengata anda sakit perut atau sakit kepala demi menjaga hati kawan.Akhirnya anda terpaksa banyak duduk terperuk dirumah yang pasti lama kelamaan membuat anda bosan dan STRESS!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...