Thursday, 6 September 2012

45 hari turun 7kg tanpa susah berdiet dan bersenam!

Cara mudah menurunkan berat badan anda tanpa exercise dan sekatan makanan!
Jom kurus dengan selamat bersama shape plus dan eve fiber!

Wanita masa kini amat menitikberatkan penjagaan berat badan sehingga sanggup berhabis ribuan ringgit bagi memastikan badan mereka kekal langsing.Bagi wanita yang berduit,mereka boleh memilih menjalani program pelangsingan di salon-salon atau pusat pelangsingan yang seumpama tumbuh bak cendawan selepas hujan.Manakala bagi wanita yang tidak atau kurang berkemampuan mereka mungkin memilih samada bersenam dan berdiet dengan menyekat makanan.Ada juga memilih untuk mengambil produk pelangsingan yang banyak terdapat di pasaran seperti teh pelangsing,krim dan sebagainya.

Wanita amat sinonim dengan penjagaan berat badan.Mereka juga amat sensitif apabila ditegur tentang berat badan mereka.Wanita yang bertubuh langsing kebiasaannya kelihatan lebih confident berhadapan dengan masyarakat berbanding wanita yang gemuk.Lihat sahajalah iklan di tv ataupun di majalah-majalah tempatan mahupun antarabangsa,pasti gadis dan wanita yang bertubuh ramping dan menggiurkan menjadi paparan.Perkara inilah yang membuatkan wanita-wanita yang bermasalah berat badan,berusaha untuk menguruskan berat badan mereka agar mereka juga boleh tampil berkeyakinan seperti wanita lain.


Berbalik kepada diet dengan menyekat makanan,ada yang memilih untuk skip waktu makan tertentu seperti sarapan dan tidak makan malam.Ada juga yang memilih tidak mengambil makanan berasaskan karbohidrat seperti nasi,mee,roti dan sebagainya dalam diet mereka.Tidak kurang juga dengan mereka yang membuat pilihan tidak makan buah-buahan dan sayuran.Tu belum masuk mereka yang memuntahkan makanan yang mereka makan!Adakah dengan berdiet begini boleh membantu anda menurunkan berat badan?Mampukah anda meneruskan diet anda jika tidak makan?Mungkin segelintir sahaja yang berjaya menurunkan berat badan mereka.Sebaliknya sebahagian lagi merasa kecewa kerana diet yang mereka ikuti tidak berjaya menurunkan 1kg berat badan pun!Keputusan yang anda tak predict ni turut membuatkan anda stress dan menyebabkan anda makan lebih banyak lagi.

Kawan-kawan sekalian,nak berdiet pun kena ada caranya.Tak bolehlah hentam semborono je dan ikut pendapat orang lain.Diet yang berjaya untuk sahabat atau jiran kita belum tentu lagi sesuai dengan diri kita.Fisiologi tubuh badan kita dan orang lain sememangnya berbeza seperti suhu badan,tekanan darah,kadar metabolisme dan sebagainya.Allah menciptakan kita hambanya dengan keunikkan masing-masing yang tersendiri.Tak ada orang sama macam kita,macam lagu alif satar tu,"Memang tak ada lelaki sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak",hehe...saya gurau je kawan-kawan.Kita pompuan bukan laki..hehe.

OK,nak berdiet ni biarlah pilih diet yang seimbang agar badan kita mendapat nutrisi dan zat yang cukup.Kita kena makan nasi kerana nasi adalah tenaga untuk tubuh kita.Barulah kita larat nak bekerja dan teruskan diet.Diet seperti ni tiada pantang,semua boleh belasah cuma kuantiti dan jenis je kita kena perhatikan.Biarlah berkadaran.Perbanyakkan makan buah dan sayur-sayuran kerana ia bagus untuk usus dan elakkan sembelit.Pastikan kita minum air kosong yang cukup.Diet seimbang ni juga prevent kita dari 'terliur'bila tekak kita teringin nak makan sesuatu seperti coklat mahupun ice cream.Tapi pastikan anda pilih size yang kecil dan hadkan kekerapannya seperti once or 2 x per week!


Walaubagaimanapun,kalau anda masih tak berjaya dengan cara-cara di atas,anda boleh mencuba SHAPE PLUS.SHAPE PLUS,mixed apple powder with oligo berkesan menurunkan berat badan anda tanpa perlu menyekat makanan dan bersenam!Tak percaya?Anda boleh lihat testimoni-testimoni berjaya di blog saya dan di FB page saya.Ada masa lawatlah ye...Ia mampu menurunkan berat badan anda sehingga 10kg dalam masa sebulan(bergantung individu).Ia membantu menyekat selera makan anda,dan sudah pastilah anda akan makan dengan sedikit.Selain itu ia akan meningkatkan kadar metabolisme tubuh anda dan menggalakkan termogenesis  bagi membakar lemak berlebihan dalam tubuh anda untuk ditukarkan kepada tenaga.Anda hanya perlu minum air kosong 2.5-3liter setiap hari bagi melancarkan proses tersebut.Dengan SHAPE PLUS anda tak akan alami cirit birit.Jika anda ada masalah pembuangan,anda boleh combinekan SHAPE PLUS dan EVE FIBER bagi mempercepatkan proses penurunan berat badan anda.Hanya 1 paket sehari!Ia mudah,sedap dan effektif!Cubaan sebulan hanya RM240(tanpa EVE FIBER)dan RM370(with EVE FIBER).
SMS/Call-0166545616(sara).Postage percuma seluruh semenanjung.Sabah/Sarawak sila add RM10.Harga produk berbeza mengikut negara-singapore/brunei/indonesia.

45hari turun 7kg dengan SHAPE PLUS dan EVE FIBER!
Sesiapa pun boleh turunkan berat badan tanpa susah-susah sekat makan!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...